Studiu: Vaccinul Pfizer ar putea opri transmiterea noului coronavirus

Probabilitatea ca persoanele cărora le-a fost administrat vaccinul anti-COVID-19, produs de Pfizer și BioNTech, să poată transmită virusul în continuare este scăzută, conform unui studiu israelian, scrie thelegraph.co.uk

Participanții la acest studiu au dezvoltat un volum de anticorpi de până la 20 de ori mai mare în decurs de o săptămână de la administrarea celei de-a doua doze a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Pfizer/BionTech.

Studiul, ce a analizat date obținute în urma vaccinării a 102 cadre medicale, a arătat faptul că doar două persoane au dezvoltat un volum scăzut de anticorpi, una dintre ele din cauza sistemului imunitar slăbit. În ceea ce privește cea de-a doua persoană, medicii încă investighează cauzele.

Restul de 98 de persoane au dezvoltat un nivel de anticorpi mai mare decât cel al persoanelor care au trecut prin boala provocată de noul coronavirus. Datorită acestui lucru, unul dintre profesorii care au condus acest studiu a precizat faptul că este puțin probabil ca persoanele cărora le vor fi administrate ambele doze să transmită virusul mai departe.

Citeste si:
Peste 2,6 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, în drum spre...
Peste 2,6 milioane de doze de...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri