Câte doze de vaccin anti-COVID-19 primește România până pe 29 martie

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că România are asigurat un stoc sigur de 2,4 milioane de doze vaccin până la sfârșitul lunii martie. Dacă producătorii vor livra mai multe doze și vor fi aprobate noi vaccinuri (AstraZeneca), există și scenariul optimist în care acest stoc să fie dublu, de peste 4 milioane de doze, scrie Digi24.ro.

„În acest moment știm clar că sunt 2,4 milioane de vaccinuri de la Pfizer, care vin până pe 29 martie. Asta înseamnă că un milion și ceva de persoane vor avea până atunci cele două doze de vaccin. Dar în planul inițial avem și Moderna, care trebuie să vină cu încă 400.000, mai este și AstraZeneca... Pe parcurs, dacă apar aceste vaccinuri, vom modifica hotărârea de guvern pentru a accelera și etapa a III-a. Și etapa a II-a a fost accelerată față de planul inițial, deci suntem pregătiți să accelerăm și etapa a III-a dacă vor veni aceste vaccinuri”, a declarat Florin Cîțu miercuri, la finalul ședinței de guvern.

Premierul a mai spus că și numărul de doze primite săptămânal va crește.

„Dacă Moderna se ține de plan, vom putea accelera și etapa a III-a. Dacă AstraZeneca se ține de plan, atunci cu siguranță vom accelera toate etapele. Noi suntem pregătiți cu centre de vaccinare să ajungem până la 150.000 de doze pe zi. În acest moment vom ajunge la 220.000 de doze săptămânal, din luna februarie. Săptămâna viitoare vom primi compansare de la Pfizer, săptămâna asta au fost 90.000 de doze, săptămâna viitoare vor fi 180.000, în loc de 150.000”, a spus Florin Cîțu.

Citește materialul integral pe Digi24.ro.

Citeste si:
Ce spune Tribunalul București despre clasarea dosarului 10 august
Tribunalul București, despre...

Sursa foto: Comisia Europeana

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri