Asocierea a doi anticorpi de sinteză împotriva COVID-19 produşi de grupul farmaceutic american Eli Lilly a redus cu 70% spitalizările şi decesele pentru pacienţii din grupele ridicate de risc, a anunţat compania în urma finalizării testelor clinice de fază a treia, relatează Agerpres.

Anticorpii ''bamlanivimab şi etesevimab, împreună, au potenţialul de a fi un tratament important care să reducă semnificativ spitalizările şi decesele la pacienţii COVID de mare risc'', a declarat responsabilul ştiinţific principal al grupului farmaceutic, Daniel Skovronsky.

Câte persoane au participat la studiu

La testele clinice de fază a treia au participat 1.035 de persoane. În rândul pacienţilor care au primit tratamentul s-au înregistrat 11 spitalizări şi niciun deces, respectiv 2,1% din grup, în timp ce în grupul placebo s-au înregistrat 26 de spitalizări şi 10 decese, respectiv 7% din acest grup.

Eli Lilly şi societatea Regeneron au primit în SUA autorizaţia de urgenţă pentru utilizarea acestor tratamente, dar folosirea lor efectivă este îngreunată de mai mulţi factori, printre care lipsa de interes din partea pacienţilor şi insuficienţa personalului şi capacităţilor logistice în spitale pentru administrarea tratamentului.

Recunoscând aceste dificultăţi, compania Eli Lilly a mai anunţat că lucrează împreună cu autorităţile sanitare americane să reducă timpul de administrare intravenoasă de la 60 la 16 minute.

Ungaria, primul stat care va folosi tratamentul

Între timp, Ungaria a anunţat achiziţia a 6.236 de doze de bamlanivimab, primul lot urmând să sosească miercuri. Potrivit autorităţilor ungare, acest tratament este eficient şi împotriva mutaţiei britanice a coronavirusului SARS-CoV-2 şi Ungaria este prima ţară europeană care-l va folosi.

Sursa foto: Eli Lilly and Company/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri