Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că va urma o serie de controale în centrele de vaccinare, după ce au fost semnalate anumite probleme. În plus, Voiculescu a precizat că România nu poate fi un sat fără câini.

Ministrul Sănătății a declarat că România este pe o pantă bună în ceea ce privește campania de vaccinare, aflându-se în top zece la nivel european. Însă Voiculescu a insistat asupra prioritizării persoanelor vulnerabile, deoarece acesta este scopul campaniei de vaccinare.

”În perioada 15- 23 ianuarie, un număr de 1.353 de persoane au fost vaccinate, deși făceau parte din etapa a III-a de vaccinare. Insist că trebuie să îi protejăm pe cei vulnerabili. România nu poate fi un sat fără câini, prin urmare va urma o suită de sancțiuni pentru cei care verifică respectarea strategiei de vaccinare la nivel de centre și permit astfel de nereguli”, a declarat Voiculescu.

În plus, ministrul a precizat că premierul României a încheiat un contract pentru 9 milioane de doze din vaccinul CureVac. Vaccinul nu este încă aprobat, dar se află în curs de finalizare.

Care sunt principalele vulnerabilități ale României

Vlad Voiculescu a vorbit și despre vulnerabilitățile cu care România se confruntă în prezent, asupra cărora ministerul va insista.

Pe de o parte, este vorba despre faptul că 30% dintre dintre cei vaccinați nu au fost programați prin intermediul platformei de programare, apărând doar în Registrul Național de Vaccinare.

”Aceasta înseamnă că avem centre de vaccinare unde lucrurile se fac încă pe hârtie. Trebuie să grăbim digitalizarea”, adăugat ministrul.

Pe de altă parte, legat, de asemenea, de campania de vaccinare, ministrul a precizat că există centre de vaccinare cu circuit închis și centre de vaccinare cu circuit deschis.

Centrele de vaccinare cu circuit deschis permit vaccinarea tuturor persoanelor, pe când cele cu circuit închis au o capacitate foarte redusă de vaccinare.

”Ministerul Sănătății va analiza și verifica toate centrele de vaccinare. Fie devin toate cu circuit deschis, fie le transformăm în centre cu circuit închis. Nu putem permite manifestarea inegalităților”, a descris Voiculescu.

În plus, ministrul a adăugat că pot exista și excepții, în sensul în care poate fi păstrat un centru de vaccinare cu statul de închis dacă va servi programărilor pentru rapel.

Nu în ultimul rând, ministrul a menționat că scopul primordial al campaniei de vaccinare este salvarea cât mai multor vieți.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri