Un puternic incendiu a izbucnit în dimineața zilei de 29 ianuarie la Institutul Național de Boli Infecțioase ” Matei Balș”. Din primele informații, după apelul efectuat la 112 la ora 5:05, la ora 5:13 a venit primul echipaj de pompieri, iar la 5:14, a fost declanșat planul ROȘU de intervenție. În prezent, a fost declanșată o celulă de criză la Ministerul de Interne, sub conducerea ministrului Bode.

Bilanțul incendiului este de patru persoane decedate (trei carbonizate, iar cel de-al patrulea nu a fost salvat în urma măsurilor de resuscitare).

Odată cu declanșarea planului roșu de intervenție au fost implicate mai multe forțe, precum Serviciul de Ambulanță, Poliția, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, dar și cadre medicale de la alte unități medicale.

”Incendiul a pornit de la un salon, ulterior extinzându-se către alte patru saloane. La sosirea primului echipaj de pompieri, am constatat că incendiul ardea cu flacără deschisă”, a declarat coordonatorul echipajelor de pompieri, dl. Ciucu.

Un număr de 38 de echipaje de prim ajutor au intervenit, alături de 100 de medici și asistenți, 24 de mașini de pompieri, dar și 10 microbuze pentru transport persoane. De asemenea, pacienții cu COVID au fost transferați la alte spitale (în jur de 44 de pacienți au ajuns la Spitalul de Urgență București, Floreasca).

În prezent, incendiul este izolat, însă un echipaj de pompieri a rămas la fața locului. Cauza incendiului nu este încă cunoscută.

Clădirea în care a izbucnit incendiul este din 1953, fiind renovată, iar ultimul control al saloanelor și secțiilor de ATI a avut loc în noiembrie 2020.

Sursa foto: Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș"/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri