În zona de Nord a Bucureștiului a fost ridicat un ansamblu de spitale cu o capacitate totală de 300 de paturi, imagistică, săli de chirurgie, 18 paturi ATI, radioterapie, PET CT, medicină nucleară, centru de recuperare și fizioterapie și 60 de cabinete medicale care acoperă toate specialitățile de la medicina de familie până la medicina integrativă cu toata infrastructura necesară gândită, proiectată și executată conform cerințelor legale și medicale ale anului 2021.

În ultimii 30 de ani, în București, au fost construite doar patru spitale greenfield: spitalul Euroclinic construit în 2005 și achiziționat în 2010 de Rețeaua Regina Maria cu o suprafață de 4000 m2, spitalul Monza Centru Cardiovascular cu o suprafață de 18.000 m2, spitalul de copii Victor Gomoiu cu o suprafață de 19.300 m2 (singura investiție a statului) și Enayati Medical City cu o suprafață de 35.000m2 și multiple funcțiuni spitalicești.

Primul oraș medical din România, Enayati Medical City, a demonstrat că se poate face de la zero infrastructura spitalicească performantă care să servească în primul rând interesului public, în condiții de maximă siguranță atât medicală, cât și umană.

Sursa Foto: Octav Ganea

Citeste si:
Spitalul Universitar va avea, din toamna, un heliport de 800.000 euro
Spitalul Universitar de...

Investiția s-a ridicat la 60 de milioane de euro și a durat de la faza de autorizație de construcție până la deschiderea propriu-zisă, 2 ani.

Sursa Foto: Octav Ganea

”Am realizat în doi ani de zile o unitate spitalicească cu 300 de paturi luând în considerare toate circuitele și nevoile pe care le-ar putea avea o asemenea structură. De la circuitul de gaze medicale, la șapte circuite diferite de ventilație realizate peste normele în vigoare (post-operator și ATI, operator, transplant medular, radioterapie, cabinete medicale și saloane), la rezerva de apă de peste 100 m3,, la distanțare conformă cu normativele în vigoare inclusiv epidemiologice, la rețeaua electrică realizată în parametri de consum reali, toate au fost gândite și executate de la început. Acesta este marele atu al spitalului construit de la zero, de aceea consider o urgență maximă în România investițiile în spitale noi. De aceea alături de partenerii de la Monza am dezvoltat infrastructura spitalicească Greenfield”, a declarat Dr Wargha Enayati.

Citeste si:
Wargha Enayati: Cadrele medicale nu au voie să dezerteze de pe...
Wargha Enayati, fondatorul...

Sursa Foto: Octav Ganea

Ce cuprinde Enayati Medical City

Enayati Medical City cuprinde:

  • un spital de oncologie și recuperare cu șase săli de operație și 100 de paturi din care 18 ATI și chimiorerapie operat de Monza, buncăre pentru radioterapie, PETCT și medicina nucleară operate de Neolife,
  • un spital de recuperare și geriatrie cu secții de recuperare de scurtă durată, recuperare de lungă durată, boli neurodegenerative și paliație cu 150 de paturi,
  • un centru rezidențial pentru vârstnici cu apartamente și camere destinate asigurării unui trai demn seniorilor noștri, cu 50 de locuri și centru de zi pentru seniori cu activități recreative,
  • cea mai mare policlinicăcu 60 de cabinete în care vor funcționa furnizori diferiți de servicii medicale (Concierge Medical by Intermedicas, Dr Leventer, Dr Leahu, Secom, Clarfon, Senior City, Synevo) și va acoperi toate aria de specialități medicale, de la recoltare la recuperare cardio și neuro,
  • un centru de wellness cu fizio-kinetoterapie, dotat cu o piscină, sală de fitness și toate funcțiunile de ultimă generație.

Citeste si:
Incendiu la Spitalul Județean Constanța: nu au existat victime
Incendiu la Spitalul Județean...

Sursa Foto: Octav Ganea

În completarea funcțiunilor medicale, în Enayati Medical City am inclus un restaurant, o cafenea, magazine, farmacii, birouri, sală de conferințe de 200 de locuri, spațiu de expoziție și leisure, parcare supra și subterană cu peste 170 de locuri, grădini suspendate, curți de lumină și decorațiuni de lux.

Sursa Foto: Octav Ganea

Sursa foto: Octav Ganea

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri