Israelul a vaccinat anti-COVID zeci de copii

De câteva săptămâni, ministerul Sănătății din Israel a început vaccinarea a zeci de copii care suferă de anumite afecțiuni. Copiii sunt în stare bună după administrarea primei doze, scrie ynetnews.com.

Numărul copiilor vaccinați a ajuns la aproximativ 100, aceștia simțindu-se bine, neavând reacții adverse.

Vaccinul anti-COVID încă nu a primit aprobarea oficială pentru administrarea la copii cu vârste mai mici de 16 ani. Cu toate acestea, Israelul a demarat o campanie de vaccinare a minorilor.

Copiii vaccinați fac parte din anumite grupe de risc, putând fi expuși unei forme severe dacă s-ar fi infectat cu coronavirus. În plus, unii dintre părinții celor mici au trecut prin forme severe de boală sau se confruntă cu diverse afecțiuni precum diabet, probleme respiratorii, obezitate sau cancer.

Solicitările de vaccinare trebuie să vină din partea medicilor curanți, ulterior fiind analizate și semnate de către coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Boaz Lev.

Citeste si:
Un nou mod de protecție împotriva COVID: cum am putea dezinfecta...
Israelul propune un nou mod...

Potrivit informațiilor furnizate de minister, Israelul ar putea începe vaccinarea în masă a copiilor în maximum două luni, timp în care este estimat că vaccinul Pfizer ar obține aprobarea FDA.

Compania farmaceutică a anunțat că a început testarea vaccinului pe copii, incluzând 2.259 de voluntari cu vârste mai mici de 16 ani.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri