Ce faci dacă ai o reacție adversă de la vaccinul anti-COVID-19

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis mai multe detalii cu privire la modalitățile de raportare a reacțiilor adverse apărute după administrarea vaccinului împotriva COVID-19.

Concret, în incinta centrelor de vaccinare, persoanele vor avea acces la mai multe informații legate de posibilele reacții adverse post-vaccinale, precum și la modalitățile de raportare a acestora.

Cum poți raporta o reacție adversă de la vaccinul anti-COVID-19

În centrele de vaccinare din România va fi disponibilă în locuri vizibile, fișa de raportare areacțiilor adverse centralizate de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR). Fișa se poate descărca și de pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, pe anm.ro.

CNCAV amintește că reacțiile adverse pot fi raportate către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) și online prin accesarea linkului https://covid19.anm.ro/ sau/și prin scanarea codurilor QR. QR-codurile regăsite pe aceste fișe sunt funcționale și permit raportarea eventualelor simptome post-vaccinale, prin scanare:

Sursa foto: captură anm.ro

Citeste si:
OFICIAL | Câte persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore?
OFICIAL | Câte persoane au...

De asemenea, persoanele vaccinate vor putea transmite fișa completată și prin poștă, fax sau e-mail către Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), la adresa: Str. Mr. Ștefan Sănătescu nr. 48, Sector 1, 011478, București,
România; Fax: +40 21 316 34 97; E-mail: RA.vaccinare.covid@anm.ro).

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri