România trimite o echipă de medici în Slovacia, în lupta împotriva coronavirusului

România răspunde solicitării de asistență internațională lansată de autoritățile din Slovacia. Acest răspuns exprimă soluția concretă a solidarității Uniunii Europene față de statele membre.

Autoritățile medicale din Slovacia au acum mai mult ca niciodată nevoie de ajutor, iar mesajul nostru este unul simplu – ” personalul medical din Slovacia nu trebuie să fie singur în această luptă neechilibrată cu acest inamic invizibil”.

O echipă compusă din cinci medici și nouă asistenți medicali formată prin Departamentul pentru Situații de Urgență este pregătită să ajute autoritățile medicale de la Bratislava.

În contextul susținerii eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 și urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă – solicitare primită de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, de la Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC) -Guvernul României dorește să sprijine Republica Slovacia prin trimiterea unei echipe medicale specializate în anestezie și terapie intensivă.

Echipa formată din cinci medici și nouă asistenți medicali va fi însoțită și de 2 reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

Citeste si:
Vaccinare anti-COVID: Câte persoane au fost vaccinate în România
Vaccinare anti-COVID: Câte...

Misiunea este prevăzută să dureze 21 de zile. Atât personalul medical, cât și personalul IGSU care va asigura suportul pentru desfășurarea în bune condiții a misiunii, inclusiv legătura cu autoritățile slovace, sunt pregătiți să înceapă deplasarea imediat ce oferta României va fi acceptată de Ministerul Sănătății din Slovacia.

Acțiunea este finanțată de Comisia Europeană prin ESI (Instrumentul privind furnizarea sprijinului de urgență pe teritoriul Uniunii).

Sursa foto: Agerpres FOTO

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri