Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că încurajează ca românii să se programeze în continuare pentru vaccinare cu serul AstraZeneca spunând că nu vor exista cazuri în care populația va fi vaccinată cu un lot asupra căruia există dubii.

„Sunt cazuri rare unde există reacții adverse și pentru un singur caz, se oprește un lot întreg. Așa că sfatul meu este să se programeze mai departe pentru că nu se vor vaccina cu un lot sau cu un vaccin asupra căruia există dubii”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Secretarul de stat spune că Agenția Europeană a Medicamentului va putea oferi o concluzie despre lotul de vaccin AstraZeneca, iar discuțiile care nu folosesc date științifice duc la intimidarea și dezinformarea populației, care în final pot încetini campania de vaccinare.

„Agentia Europeană a Medicamentului poate vedea concluzia. Discuții care sunt nefondate și nu folosesc date științifice vor duce la intimidarea populației și la dezinformare. România a luat o masură înțeleaptă de sistare temporară până se pronunță și Agenția Europeană a Medicamentului”, a precizat Raed Arfat.

Secretarul de stat spune că, dacă nu ar fi fost deja vaccinat și dacă ar fi pus în situația de a se vaccina cu AstraZeneca, ar fi de acord.

„Dacă aș fi pus în situația să mă vaccinez cu AstraZeneca și stiu că restul loturilor sunt în regulă, mă duc să mă vaccinez pentru că este mult mai bine decât să rămân fără vaccin”.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri