Problemele pe care unul din loturile cu vaccinul AstraZeneca le-ar fi produs au făcut ca și compania să aibă o reacție privind efectele adverse pe care serul le poate cauza. În acest sens, AstraZeneca a precizat că nu există motive de îngrijorare în ceea ce privește vaccinul împotriva COVID-19.

Compania a făcut mențiunea că vaccinul produs nu conduce către evenimente trombotice nedorite.

Vaccinarea cu succes a peste 17 milioane de oameni din Uniunea Europeană și Marea Britanie a arătat că serul nu produce embolism pulmonar, tromboză venoasă profundă sau trombocitopenia, indiferent de caracteristicile celui vaccinat. Până acum, la nivelul Uniunii Europene și al Marii Britanii au fost constatate 15 cazuri de tromboză venoasă profundă și 22 de cazuri de embolism pulmonar, iar acestea sunt numere mici având în vedere magnitudinea campaniei, a precizat AstraZeneca.

Compania va reanaliza datele

AstraZeneca spune că va reanaliza toate datele de siguranță disponibile. În plus, compania dă asigurări că în curând va fi făcut public un raport al siguranței pe care vaccinul o oferă.

În ceea ce privește calitatea serului anti-COVID, compania menționează că au fost efectuate mai mult de 60 de teste, realizate fie de AstraZeneca, fie de parteneri, în peste 20 de laboratoare.

Reacția companiei vine la trei zile după ce mai multe țări din Europa au oprit vaccinarea sau au suspendat unele loturi de vaccin „ca măsură de precauție”, după apariția unor cazuri severe la persoane care se vaccinaseră cu AstraZeneca. Totuși, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat continuarea administrării vaccinului AstraZeneca, subliniind că la ora actuală nimic nu demonstrează riscul unei coagulări sanguine mai puternice (tromboze) în cazul persoanelor vaccinate cu acest ser. În România, vaccinare cu ”lotul problemă” a fost oprită, însă continuă cu celelalte doze de vaccin.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri