Vaccinul de la Astra Zeneca este sigur, dar situaţii punctuale care pot apărea în diverse ţări trebuie luate în considerare, a declarat luni vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS.

"Vaccinul de la Astra Zeneca a fost utilizat la peste 17 milioane de persoane, la nivel global, fără să fie probleme deosebite. Au apărut într-adevăr câteva situaţii în Italia, Norvegia, Danemarca, în care au apărut tromboze la anumiţi pacienţi. Problema este că trebuie stabilit dacă aceste lucruri au apărut după vaccinare sau de la vaccinare. Sunt două lucruri total diferite, adică este pur şi simplu un eveniment care s-ar fi întâmplat oricum la un anumit procent şi se pare că, din informaţiile pe care le am eu de la Agenţia Europeană a Medicamentului, proporţia de persoane care a suferit astfel de probleme de sănătate nu este mai mare în niciun fel faţă de populaţia care nu a fost vaccinată", a declarat deputatul PSD într-o conferinţă de presă, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, lucrurile trebuie investigate.

"Aceasta este procedura normală, totdeauna când apare o suspiciune, lotul, cel puţin de vaccin care este implicat, este oprit de la utilizare. Şi ulterior, după ce se lămuresc lucrurile, vaccinarea poate continua. Opinia mea este că este un vaccin bun şi sigur, dar există totdeauna - nu putem să luăm lucrurile ca atare decât în momentul în care o autoritate competentă verifică aceste lucruri şi îşi spune opinia. Eu, uitându-mă pe cifre, văd că este un vaccin care este sigur, dar situaţii punctuale care pot apărea în diverse ţări trebuie luate în considerare şi trebuie verificate. Toate loturile de vaccin se verifică", a explicat Rafila.

Deputatul a menţionat că aşteaptă punctele de vedere oficiale ale agenţiilor de reglementare, fie de la nivel european, fie din statele care au luat aceste decizii, de suspendare a unor loturi de vaccin.

Întrebat dacă este de părere că imunizarea cu Astra Zeneca ar trebui sistată, Alexandru Rafila a spus: "Nu, nu trebuie sistată. Eu nu consider că imunizarea trebuie sistată, dar trebuie sistată imunizarea cu loturile suspecte, ceea ce este cu totul altceva".

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri