Personalul medical, medico-sanitar şi auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie care au activat în timpul stării de urgenţă şi care au avut în evidenţă sau sub tratament pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu SARS-CoV-2, precum şi personalul din asistenţă medicală comunitară implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19 vor primi stimulentele de risc, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Studiul se bazează pe rezultatele persoanelor testate în timpul primului şi celui de-al doilea val de coronavirus din Danemarca din 2020 şi s-a bazat pe tulpina iniţială a virusului, informează Agerpres.

"Studiul nostru confirmă ceea ce multe altele doar sugerau: reinfectarea cu COVID-19 este rară la persoanele mai tinere şi sănătoase, însă persoanele în vârstă prezintă un risc mai mare de a contracta din nou boala", a declarat Steen Ethelberg de la Institutul danez pentru vaccinuri (SSI), coautor al studiului.

Potrivit altor constatări, protecţia împotriva reinfectării s-a menţinut pentru mai mult de şase luni, însă "măsuri de protejare a vârstnicilor - inclusiv distanţarea fizică şi vaccinările - sunt esenţiale chiar dacă oamenii au fost deja diagnosticaţi cu COVID-19".

Cercetarea a fost etichetată ca fiind primul studiu la scară largă de acest gen.

Cercetătorii au analizat datele colectate ca parte a strategiei naţionale de testare COVID-19 din Danemarca, în cadrul căreia mai mult de două treimi din populaţia de 5,8 milioane de locuitori a fost testată în 2020.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri