Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că în acest moment nu s-a pus în discuţie carantinarea municipiului Bucureşti.

"La acest moment nu s-a pus în discuţie carantinarea Bucureştiului", a afirmat Raed Arafat.

Potrivit şefului DSU, în şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, care va avea loc duminică, 21 martie, la sediul Prefecturii, vor fi prelungite măsurile care sunt în vigoare în prezent la nivelul Capitalei pentru stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgentă, Raed Arafat, a declarat că a fost suplimentat numărul de paturi din secţiile de terapie intensivă în Bucureşti.

"În privinţa paturilor pe secţiile de terapie intensivă, s-a lucrat intens împreună cu Ministerul Sănătăţii în acest sens. Pot să vă spun că la Bucureşti s-au suplimentat paturile, tirul de terapie intensivă care va fi alipit Spitalului 'Sfântul Ioan' a rămas doar stocatorul de oxigen să vină şi astăzi facem tot posibilul să vină în weekend, deci rezolvăm şi partea de transport. La 'Malaxa' s-a suplimentat cu cinci paturi care au primit autorizaţia", a precizat Raed Arafat, după o şedinţă care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne, pe tema paturilor de la ATI, la care au participat şi premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna şi ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, conform Agerpres.ro.

Şeful DSU a adăugat că la Spitalul "Matei Balş" de la 20 de paturi de terapie intensivă a crescut capacitatea la 40 de paturi prin detaşare de personal.

"Mai avem la Spitalul 'Sfântul Pantelimon' capacitatea de a creşte la 40 de paturi cu oxigenare, cu posibilitate de upgradare a lor în cursul acestui weekend. Se lucrează şi în restul ţării, au fost videoconferinţe permanente între Ministerul Sănătăţii şi colegii din ţară pentru creşterea capacităţii. La momentul în care s-a făcut ultima analiză, acum 10 zile, erau 1.408 paturi. Acum acest mumăr creşte şi vom veni cu o actualizare după ce ştim că au fost operaţionalizate", a afirmat acesta.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 6.096 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În intervalul 19.03.2021 (10:00) – 20.03.2021 (10:00) au fost raportate 112 decese (53 bărbați și 59 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Timiș, Vaslui și București.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 10 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 29 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 42 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 27 decese la categoria de peste 80 de ani.

108 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.618. Dintre acestea, 1.324 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.471.807 teste RT-PCR și 496.066 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 26.038 de teste RT-PCR (14.866 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.172 la cerere) și 11.494 de teste rapide antigenice.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri