Guvernul a aprobat instituirea cadrului legal în vederea testării pentru COVID-19 în farmacii, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. În plus, ministrul a anunțat și noul mod de calcul al ratei incidenței COVID-19.

"Astăzi, în şedinţa de guvern am aprobat instituirea cadrului legal pentru testarea în farmacii. În perioada următoare, chiar mâine, avem discuţii la Ministerul Sănătăţii cu reprezentanţii farmaciilor, pentru ca testarea cu antigen să se poată face în farmacii. E un pas important care merge spre testare în masă, testarea oricui are această nevoie, dorinţă. Ea se va putea face la un preţ scăzut, negocierile sunt în curs. Avem de astăzi, după ce ordonanţa de urgenţă va apărea în Monitorul Oficial, şi baza legală pentru acest lucru", a precizat Voiculescu, după şedinţa de guvern, conform Agerpres. În plus, pe lângă farmacii, Voiculescu a vorbit și despre noua formulă de calcul a incidenței, spunând că este „foarte simplă”.

"Eu o să prezint modul de calcul al incidenţei, după care vă invit să adresaţi întrebări către domnul doctor Arafat. E foarte simplu modul de calcul al incidenţei. Este de asemenea la 14 zile, de asta indicatorul se numeşte 'incidenţa la 14 zile', doar că ne uităm la 14 zile începând cu a treia zi în urmă şi asta pentru a avea toate datele despre testele deja pozitivate, respectiv alocate. Durează întotdeauna 48 de ore, cu aproximaţie, ca aceste teste să fie finalizate, respectiv alocate către un judeţ sau altul. E atât de simplu! Iar diferenţa, aşa cum cred că am explicat şi eu pe contul meu de Facebook, ieri, a explicat şi domnul premier astăzi, diferenţa nu este fenomenală, diferenţa este una care, da, întârzie la un moment dat adoptarea unor măsuri, poate să facă lucrul ăsta dacă trendul este crescător, dar nu în mod fundamental. Dacă ne uităm la săptămâna aceasta, diferenţa este cam de două zile", a spus Voiculescu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri