Prima tranşă de vaccinuri produse de Johnson&Johnson va intra miercuri în ţară, a anunţat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedinte al Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, relatează Agerpres.

"Mâine intră în ţară prima tranşă de vaccinuri produse de Johnson&Johnson, 60.000 de doze, care vor sosi pe 15 aprilie la Institutul Cantacuzino. Vorbim de primele tranşe. Practic, suplimentar, în ultima săptămână din aprilie, vor mai sosi încă 103.200 de doze de vaccin produs de aceeaşi companie, cu un total de 163.200 de doze. Pentru luna mai, pentru acest vaccin, vom mai primi, pe estimările pe care le avem în acest moment, 518.400 de doze, iar pentru luna iunie 1.661.400 de doze. Acestea sunt estimările pe care le avem în acest moment", a precizat Baciu, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Tot în luna aprilie, BioNTech-Pfizer, Moderna şi AstraZeneca ar urma să livreze un total de 3.373.410 doze de vaccin anti-COVID.

Potrivit estimărilor, BioNTech-Pfizer va livra 2.804.490 de doze pentru luna mai şi 3.225.690 de doze pentru luna iunie. Moderna va furniza 620.700 de doze în mai şi 620.700 în iunie, iar AstraZeneca - 1.047.962 de doze în mai şi 1.047.962 de doze în iunie.

"Suplimentar, dacă se va finaliza şi semnarea contractelor cu Novavax şi Valneva, primele doze sunt planificate a sosi în luna iulie. (...) România se situează pe locul 4 la nivel european cu privire la vaccinări cu două doze, ceea ce, conform recomandărilor, reprezintă imunitatea maximală, iar la nivel global vorbim de locul 14", a afirmat Andrei Baciu.

Până pe 13 aprilie, România a recepţionat 5.824.419 doze de vaccin anti-COVID.

"Cu privire la dozele pierdute, până pe 11 aprilie inclusiv, s-au înregistrat 6.080 de doze pierdute. Reprezintă 0,16% din totalul dozelor utilizate, evident, pentru motive neimputabile", a menţionat secretarul de stat.

Sursa foto: Facebook / Andrei Baciu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri