Cum îți poți vizita rudele infectate cu COVID-19 care sunt internate în spital

Doctorul Beatrice Mahler a publicat pe pagina de Facebook a Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta o listă de reguli pe care cei care-și vizitează rudele sau cunoștințele infectate cu COVID-19 în unitățile ATI.

„Ieri a intrat primul aparținator în ATI COVID la Institutul Marius Nasta: a ieșit după câteva minute transpirat leoarcă pentru că i se făcuse rău, probabil emoția momentului și masca ffp2 - «nu puteam să respir cu masca aia»”, a scris Beatrice Mahler.

După această întâmplare, doctorul a publicat următoarea listă de reguli și recomandări.

Aparținătorii trebuie să știe că:

  • vizita se programează de comun acord cu echipa medicală.
  • programarea poate să nu fie respectată, ca interval orar, nu pentru că noi nu vrem, ci pentru că pot apărea urgențe la unul din pacienți, ceea ce împiedică membrii echipei să poată însoțit aparținătorul,
  • vizita durează maxim 15 minute,
  • vizita se poate întrerupe brusc dacă apare o urgență la unul din pacienți, iar echipa trebuie să se concentreze asupra urgentei,
  • intrarea în zona Roșie se face după parcurgerea triajului epidemiologic,
  • aparținătorii sunt rugați să aducă cu ei cât mai puține obiecte personale, pentru că acestea pot îngreuna îmbrăcarea cu echipamentul de protecție.
  • NU este permisă introducerea de obiecte personale în secția ATI
  • echipamentul de protecție care trebuie utilizat este compus din halat ranforsat, masca fpp2, viziera, botoșei, mănuși, boneta, sunt asigurate de spital.
  • echiparea și dezechiparea este supravegheata de personalul medical.

„Dincolo de reguli trebuie să NU uităm că momentul vizitei este extrem de dificil pentru aparținători. Sunt cumulate emoții ce țin de revederea celui drag într-o situație extrem de gravă. Pacienții critici din ATI sunt conectați la aparate zgomotoase, alimentați artificial, cei intubați au extremitățile umflate (un efect al ventilație mecanice, mai puțin cunoscut de populație), cei ventilați non-invaziv au leziuni la nivelul feței de la masca care fixată pe față permite pătrunderea oxigenului cu presiune în plămân. Unii au mâinele și picioarele cu zone violete (purpură sau echimoze), pentru că în COVID avem tulburări de coagulare care sunt mai frecvente la formele critice...și sunt doar câteva aspecte pe care vi le-am enumerat.

Citeste si:
S-a deschis centrul de recuperare respiratorie post-COVID în Marius...
S-a deschis centrul de...

Vizita în ATI COVID este o provocare dureroasă pentru aparținător. Noi, cei din spital îi rugăm pentru orice nelămurire să ne întrebe, cu singuranță vom răspunde. Trăim momente dificile....pacienți, aparținători, echipa medicală. Avem nevoie de mobilizarea pentru a salva vieți!”, a mai spus doctorul.

Sursa foto: Agerpres
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri