Cum poți descărca adeverința de vaccinare în format electronic

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis pe pagina de Facebook RO Vaccinare cum poți descărca adeverința de vaccinare în format electronic.

CNACV îndeamnă românii să:

  • Accesează site-ul: adulti.renv.ro;
  • Apase 🟥 butonul roșu pentru obținerea adeverinței;
  • Bifeze ✅ cele două căsuțe privind prelucrarea datelor cu caracter personal;
  • Introducă CNP-ul/ Pașaportul-codul unic RENV și numărul de telefon;
  • Introducă codul de validare primit pe telefon;
  • Descarce adeverința electronică de vaccinare.

Potrivit autorităților, adeverința nu poate fi descărcată din străinătate.

CNACV precizează că pot apărea ERORI în următoarele cazuri:

• programarea s-a făcut de către angajator și acesta nu a folosit numărul de telefon al persoanei programate la vaccinare, ci al instituției respective;
• persoana s-a programat singură pe platformă și nu a introdus corect numărul de telefon sau a introdus alt număr de telefon decât cel pe care-l introduce acum la descărcărea adeverinței;
• informațiile au fost introduse direct în RENV de către registrator la nivelul centrului de vaccinare și aceste date au fost greșit introduse.

Citeste si:
Vacanță în Grecia 2021: Care sunt condițiile de călătorie în Creta
Vacanță în Grecia 2021: Care...

Descărcarea Adeverinței electronice de vaccinare nu poate fi făcută dacă vreuna dintre cifre a fost greșită la introducerea celor două șiruri de numere (CNP, respectiv – număr de telefon). Informațiile din platforma de programare se pot verifica/corecta doar de către persoanele autorizate; în cel mai scurt timp se va încerca preluarea acestor date în RENV.

Sursa foto: Shutterstock
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Sănătate »Setari Cookie-uri