România trece printr-o perioadă de relaxare în ceea ce privește cazurile noi de coronavirus. Cu toate acestea, ritmul scăzut al campaniei de vaccinare și accelerarea tulpinilor COVID îngrijorează medicii. Dr. Valeriu Gheorghiță a precizat că este foarte probabil să ne confruntăm cu un val patru al pandemiei în toamnă, ținând cont de răspândirea rapidă a variantei din India, intitulată Delta.

”Foarte probabil vom avea un val patru al pandemiei în toamnă, ținând cont de situația prin care trece Marea Britanie, în prezent. În plus, nu este exclus ca și în România tulpina Delta să devină dominantă”, a precizat dr. Gheorghiță, în cadrul unei conferințe de presă.

De asemenea, Gheorghiță a explicat faptul că studiile efectuate până în prezent arată că vaccinurile Pfizer și AstraZeneca sunt eficiente împotriva tulpinii din India, cu condiția ca schema de vaccinare să fie completă.

”Nu vom putea evita valul patru al pandemiei, dar îi putem diminua intensitatea și durata prin intermediul vaccinării. Nu cred că mai vrea cineva decese din cauza unei boli care poate fi prevenită prin vaccinare”, a mai spus coordonatorul campaniei de vaccinare.

În plus, acesta a menționat că varianta indiană este cu 50% mai contagioasă decât varianta britanică. O persoană infectată cu varianta Delta poate îmbolnăvi alte cinci persoane.

Până în prezent, în România s-au vaccinat circa 4,5 milioane de oameni.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri