Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, s-a declarat dezamăgit de modul în care decurge campania de vaccinare şi a solicitat DSP reducerea programului centrelor amenajate în acest scop, după ce s-a constatat un interes scăzut al oamenilor pentru vaccinare.

El a propus ca la centrele de vaccinare de la Şcoala "Miron Costin" şi Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare" programul să fie de luni până vineri, de la 8,00 la 17,00, iar sâmbăta şi duminica doar pentru rapel sau programări, pe un singur flux, iar la Universitatea din Suceava de la 8,00 la 14,00, până pe 31 iulie.

Totodată, pentru centrul drive-thru de la complexul comercial Carrefour programul propus este de luni până duminică, de la 8,00 la 20,00, iar pentru cel de la Iulius Mall de luni până vineri, de la 8,00 la 20,00, iar sâmbăta şi duminica în funcţie de rapel şi programări, iar vaccinarea se va efectua pe trei fluxuri, pentru tipurile diferite de ser existente.

"Am avut discuţii la DSP, nici ei nu au luat încă o decizie, câte centre menţin, cu câte fluxuri de vaccinare. E clar că este o problemă şi trebuie luată o decizie la nivel naţional, după părerea mea. Stăm în aşteptare cu această nouă propunere pe care am făcut-o (...) Sunt dezamăgit de această campanie de vaccinare vizavi de eforturile pe care le-a depus primăria, apelurile pe care le-am făcut zi de zi la populaţie să se vaccineze (...) Sperăm să fie bine până la urmă, dar deocamdată sunt dezamăgit pentru că nu a mers aşa cum trebuia această campanie de vaccinare în oraşul nostru, aşa cum ne-am propus", a declarat Lungu.

El a adăugat că scăderea interesului pentru vaccinare al sucevenilor ar putea fi motivată şi de incidenţa foarte mică a cazurilor de infectare din prezent, de doar 0,02 la mia de locuitori.

"Probabil că această incidenţă foarte mică a descurajat oamenii să se vaccineze. Mulţi spun că, dacă tot a trecut pandemia asta, de ce să ne vaccinăm? Or lucrurile nu stau aşa. Dacă ne uităm în plan extern şi vedem ce se întâmplă în aceste zile la Moscova, în Londra, vom vedea ce se întâmplă în toamnă", a mai spus primarul Ion Lungu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri