Trei tipuri de îngheţată produse de Mars, care sunt contaminate cu oxid de etilenă, sunt retrase de pe piaţă. Producătorul a transmis că este vorba despre îngheţata Bounty, Twix, Snickers, din anumite loturi, restul fiind în stare bună de consum.

Mars recheamă din România trei sortimente de îngheţată, din cauza prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient produs de unul dintre furnizori, la niveluri mai mari decât cele permise de legislaţia UE.  

„Este important că, deşi nivelul de oxid de etilenă din ingredientul afectat este peste limitele legale pentru Europa, noi folosim doar o cantitate mică din acest ingredient în produsele noastre de îngheţată. Ca urmare, nivelul de oxid de etilenă din îngheţată este minimal şi mult sub limitele legale din Europa pentru ingredient. Consumarea produsului nu este nocivă”, se arată într-un comunicat de presă.

Este vorba despre loturi din încheţata Bounty, Twix şi Snickers.

Niciun alt brand sau produs ale Mars, sau alte loturi din aceleaşi produse sau produse cu alt termen de valabilitate nu sunt afectate, potrivit sursei citate.

Cei care au achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele contaminate şi doresc să solicitaţi rambursarea costului, trebuie să trimită poza ambalajului fiecarui produs, împreună cu numele şi prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail şi adresa poştală, la contactmars@mhmr.ro. Pentru validarea cererii, în poza/pozele transmise trebuie să fie vizibile data valabilităţii şi codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informaţii sunt pe spatele ambalajului.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri