Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat vaccinul Moderna pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Vaccinul Moderna, cunoscut și sub numele de Spikevax, va fi administrat în același mod ca la persoanele cu vârsta de cel puțin 18 ani, mai exact două doze la o distanță de patru săptămâni între prima doză și rapel (28 de zile distanță între cele două doze).

Studiul a implicat 3.732 de minori cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, iar acesta se desfășoară în conformitate cu planul de investigație pediatrică (PIP) al Spikevax, care a fost agreat de Comitetul Pediatric (PDCO) al EMA, se arată în comunicatul de presă.

Cercetarea a arătat că vaccinul a produs la minorii de peste 12 ani un răspuns imunitar similar cu cel observat la adulții tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani (măsurat prin nivelul anticorpilor împotriva SARS-CoV-2).

În plus, niciunul dintre cei 1.663 de copii care au primit vaccinul real nu s-a îmbolnăvit de COVID-19, comparativ cu patru din cei 1.073 de copii cărora li s-a administrat o injecție placebo.

Aceste rezultate au permis EMA să concluzioneze că eficacitatea Spikevax la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani este similară cu cea observată la adulți.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri