Bulgaria devine prima țară din Europa cu cea mai ridicată rată a mortalității cauzată de COVID, potrivit datelor transmise de Centrul European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Rata mortalității este calculată în funcție de numărul deceselor înregistrate la un milion de oameni în două săptămâni. Bulgaria a atins acest prag pe 1 septembrie.

Potrivit statisticilor, rata mortalității COVID din Bulgaria din ultimele două săptămâni din august este de 55,67 oameni la un milion de locuitori. Cipru este pe cel de-al doilea loc, cu 48,42, iar Grecia este cea de-a treia țară cu o rată de mortalitate ridicată (38,53), scrie Novinite.com.

Datele sunt concentrate pe platforma Our World in Data, dezvoltată de oamenii de știință și considerată o reală sursă de informații.

Minsitrul Sănătății din Bulgaria, Stoycho Katsarov, a comentat în nenumărate rândul numărul mare de decese provocat de COVID. Acesta susține că este principalul efect al ratei scăzute de vaccinare.

Conform datelor UE, Bulgaria are cele mai scăzute cifre la nivel de vaccinare din Europa, cu 22,2% din populația adultă imunizată cu cel puțin o doză.

Cu toate acestea, Bulgaria nu se află pe primul loc la numărul de infecții raportat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri