Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a transmis că a fost autorizată imunizarea cu vaccinul heterolog.

„Acest lucru permite celor care s-au vaccinat cu AstraZeneca să se vaccineze cu Modernă sau Pfizer. Va recomand să faceți asta imediat pentru că pandemia evolueza mult mai repede și mai periculos decât am anticipat. Eu un pas foarte important în direcția bună. Următorul este aprobarea vaccinării cu a treia doză (al doilea rapel) în regim homolog sau heterolog”, a transmis epidemiologul Octavian Jurma într-un mesaj pe Facebook.

Pentru creșterea accesibilității la vaccinare, CNCAV a completat prevederile instrucțiunii emise la data de 13 august 2021 privind vaccinarea în situații speciale, cu recomandări care să vină în sprijinul persoanelor vaccinate cu 1 doză și care ulterior, din motive medicale, nu au finalizat schema de vaccinare.

Ce este vaccinarea heterologă

  • se permite vaccinarea cu un alt tip de vaccin, față de cel administrat la prima doză, atunci când există o recomandare medicală atestată printr-un document medical ( bilet de externare, scrisoare medicală, adeverință medicală) și asumată de un medic cu drept de liberă practică;
  • în acest caz, în centrul de vaccinare va fi păstrată o copie după recomandarea medicală, atașată formularului de triaj medical și pacientul va semna consimțământul informat.

Având în vedere datele științifice acumulate până la acest moment, recomandările societăților științifice internaționale și recomandarea Societății de Obstetrică și Ginecologie din România referitoare la indicația de vaccinare împotriva COVID-19 la femeia gravidă sau care alăptează, precizăm următoarele:

  • vaccinarea împotriva COVID-19 este indicată tuturor persoanelor începând cu vârsta de 12 ani, inclusiv femeilor gravide, care alăptează sau care intenționează să rămână însărcinate;
  • femeile însărcinate sau care alăptează pot beneficia de oricare dintre tipurile de vaccin autorizate la acest moment de către Agenția Europeană a Medicamentului și administrate pe teritoriul național.

Sursa foto: Agerpres foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri