Sute de români protestează în Piațele Victoriei și Universității împotriva restricțiilor, a vaccinului și a certificatului COVID. Oamenii au pancarde cu diferite mesaje prin care cer fie libertate, fie demisia.

UPDATE 20:45 Grupuri de protestatari se îndreaptă spre Palatul Cotroceni. Manifestanții se deplasează pe traseul Calea Victoriei – Regina Elisabeta – Izvor, scrie G4Media.

UPDATE 19:21: Copreşedintele AUR Claudiu Târziu a declarat sâmbătă, la protestul care a avut loc în Piaţa Universităţii împotriva restricţiilor instituite de autorităţi în contextul pandemiei, că Guvernul Cîţu trebuie să plece acasă.

"Guvernul Cîţu trebuie să plece acasă. Trebuie să înceteze politica de discriminare a unor români, trebuie să înceteze politica de învrăjbire a unor categorii de români împotriva celorlalţi, trebuie să înceteze atacurile la adresa bisericii noastre naţionale (...). Klaus Iohannis a recunoscut cu jumătate de gură că acest stat a eşuat, dar nu a eşuat doar în a-şi apăra cetăţenii de boală, a eşuat pe toate planurile, a eşuat pe plan internaţional, a eşuat pe plan economic, a eşuat pe plan medical, a eşuat să guverneze normal. Au vrut să ne propună o nouă normalitate, să ne închidă în case, să ne pună botniţe (...), să ne vaccineze", a spus Claudiu Târziu, scrie Agerpres.ro.

Sursa Foto: Wall-Street.ro

Protestul este organizat de AUR, împotriva restricțiilor COVID-19, a certificatelor verzi și a vaccinului anti--COVID.

Protestatarii insistă pentru respectarea drepturilor și libertăților omului. Niciunul dintre protestatari nu poartă mască de protecție, iar de distanțare socială nici nu poarte fi vorba.

Sursa Video: George Simion/ Facebook

Protestul este organizat în ziua în care România a atins un nou record al cazurilor de COVID, dar și când Capitala a depășit incidența de 8 la mia de locuitori.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.590 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 177 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Până astăzi, 2 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.257.145 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.945 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.127.564 de pacienți au fost declarați vindecați.

Sursa foto: George Simion/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri