Pfizer a declarat că pastila anti-Covid-19, utilizată în combinație cu un medicament pentru HIV utilizat pe scară largă, reduce riscul de spitalizare sau deces cu 89% la adulții cu risc ridicat, care au fost expuși la virus.

Anunțul vine după ce compania Merck a prezentat date pentru o altă pastilă împotriva COVID, care funcționează împotriva bolii, dacă este administrată în primele zile de la infecție. În plus, Marea Britanie este prima țară în care medicametul de la Merck a fost aprobat.

Albert Bourla, CEO Pfizer, a declarat că va înainta studiile către FDA, pentru a primi autorizația, potrivit CNBC.

Pastila Pfizer, cunoscută științific ca PF-07321332, face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează și funcționează prin inhibarea unei enzime de care virusul are nevoie pentru a se replica în celulele umane. Inhibitorii de protează sunt utilizați pentru a trata alți agenți patogeni virali, cum ar fi HIV și hepatita C.

Medicamentul pentru HIV ajută la încetinirea metabolismului sau defalcarea medicamentului Pfizer pentru ca aceasta să rămână activă în organism pentru perioade mai lungi de timp la concentrații mai mari, potrivit informațiilor furnizate de companie.

Compania a spus că datele sale cu privire la medicament se bazează pe un studiu de circa 1.219 adulți care au avut cel puțin o afecțiune medicală de bază și o infecție confirmată de laborator într-o perioadă de cinci zile. Participanții au primit, de asemenea, o doză mică de ritonavir, un medicament utilizat în mod obișnuit în tratamentele combinate pentru HIV.

Pfizer a spus că au fost șase spitalizări și zero decese din cei 607 participanți la studiu care au primit pilula în combinație cu medicamentul HIV în termen de cinci zile de la debutul simptomelor. Aceasta se compară cu 41 de spitalizări și 10 decese din cele 612 de persoane care au primit un placebo.

Spre deosebire de Remdesivir, medicamentul intravenos al Gilead Sciences, medicamentele Pfizer și Merck pot fi administrate pe cale orală. În timp ce vaccinurile rămân cea mai bună formă de protecție împotriva virusului, experții în sănătate speră ca pastilele ca acestea să împiedice progresia bolii la cei care se infectează.

Merck și Ridgeback Biotherapeutics au declarat la 1 octombrie că au dezvoltat un medicament care, atunci când este administrat singur, reduce riscul de spitalizare sau deces cu aproximativ 50% pentru pacienții cu cazuri ușoare sau moderate de Covid.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri