Un nou incendiu a avut loc în România și pare că nu mai surprinde pe nimeni acest fapt. Ploieștiul a fost orașul afectat, de data aceasta, rezultând două victime, dar și o infirmieră care a suferit arsuri pe suprafața corpului. ”Nu stăm cu mâinile în sân, facem tot ce putem”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

”E regretabilă această tragedie, iar explicațiile sunt multe. În primul rând, în plină pandemie, noi vom avea al cincilea ministru. Cu o asemenea fragmentare, nu ai cum să respecți anumite standarde și să realizezi niște norme coerente. Dacă avem o continuitate, mai ales acum, când avem și aceste fonduri europene, putem construi ceea ce României îi lipsește. Dar asta nu înseamnă că stăm cu mâinile în sân și ne uităm la ce se întâmplă. Facem tot ce putem”, a explicat Baciu, într-o intervenție la Digi24.

Totodată, pentru a nu ajunge în spitalele din țară, cu o formă severă de boală, secretarul de stat îndeamnă la vaccinare.

”Oameni buni, vaccinațti-vă, nu mai credeți în toate inepțiile! Am ajuns să facem o medicină de dezastru, am mobilizat toate resursele pe care le-am avut. Ne confruntăm cu o situație fără precedent”, a mai spus Baciu.

Incendiul s-a manifestat într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de metri pătraţi.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova precizează că au decedat doi pacienţi în vârstă de 74, respectiv 75 de ani, iar alte 18 persoane au fost evacuate, fiind transferate la SJU Ploieşti.

La faţa locului au fost mobilizate şase autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o descarcerare şi 20 de ambulanţe SMURD şi SAJ cu 57 de pompieri militari, precizează ISU Prahova.

Spitalul de Boli Infecţioase Ploieşti este secţie a SJU Ploieşti şi funcţionează într-o altă clădire.

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri