NN România susține proiectul Asociației Inima Copiilor care constă în extinderea Secției de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din București, cu o investiție totală estimată la 3 milioane de euro. Astfel, NN donează 500.000 de euro pentru demararea proiectului și va dubla fondurile strânse începând cu 17 noiembrie 2021 din donații individuale lunare de 2 euro, prin SMS cu textul LOVE la numărul 8844.

Proiectul de extindere a secției este prevăzut să înceapă în cursul primei jumătăți a lui 2022, cu etapa de proiectare și autorizare, și va fi încheiat la finalul lui 2023, dând astfel șanse de viaţă mai multor copii născuți cu malformații cardiace grave, care acum nu pot fi operați la timp. După extindere, 400 de copii bolnavi de inimă vor putea fi operați anual în Secția de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie, dublu față de capacitatea actuală.

Concret, extinderea Secției de Cardiochirurgie a Spitalului de Copii Marie Curie din București înseamnă amenajarea celei de-a doua săli de operații, 15-20 de locuri de terapie intensivă cardiacă față de 6 în prezent, 25 de locuri în saloanele în care vor fi îngrijiți copiii înainte și după operații, precum și reamenajarea și modernizarea spațiilor și a aparaturii specifice. Ca urmare, secția va ajunge la o suprafață totală de peste 1.900 de metri pătrați, față de 745 de metri pătrați în prezent.

Secția de Cardiochirurgie de la Marie Curie a fost construită și amenajată de Asociația Inima Copiilor între 2009 și 2011, cu sprijinul foarte multor donatori individuali. Doar din donațiile prin SMS s-au strâns atunci peste 650.000 de euro.

Secția este unul dintre cele mai moderne spații medicale din România, inclusiv după standardele anului 2021. Aici se desfășoară misiuni în care medici cu foarte mare experiență vin din străinătate și operează la Marie Curie, ajutând și la perfecționarea echipei de cardiochirurgie a spitalului.

Anul 2020 a fost cel mai intens din toată istoria secției, fiind primul an în care echipa chirurgicală a lucrat continuu. Cardiochirurgia de la Marie Curie a fost singura din țară care primit și tratat fără întrerupere copii născuți cu malformații cardiace, operând în total 170 de copii.

„Situația copiilor bolnavi de inimă este una dintre cele mai grave și persistente probleme de sănătate ale României. Anual se nasc la noi peste 1.000 de copii cu malformații cardiace. O parte dintre ei trebuie operați urgent, alții sunt în așteptare sau trebuie reoperați: așa se face că în fiecare an 1.500 de copii sunt pe lista celor care au nevoie de operații pe inimă”, a spus Alexandru Popa, președintele Asociației Inima Copiilor.

NN este parte dintr-un grup financiar internațional, cu o istorie de peste 175 de ani și operațiuni în 19 țări. Pe parcurs, compania și-a diversificat portofoliul de alternative pentru clienți, integrând și asigurări de sănătate și de locuință în oferta comercială. NN are aproape 2.000 de angajați și consultanți financiari și susţine peste 2,2 milioane de clienți de asigurări și pensii private din România, un sfert din populația activă.

Asociația Inima Copiilor este o organizaţie non-guvernamentală fondată în 2006. Asociația dezvoltă și finanțează proiecte care vin în ajutorul copiilor născuți cu malformații cardiace sau cu alte probleme grave de sănătate. Asociația Inima Copiilor a construit sau amenajat 4 secții în Spitalul de Copii Marie Curie din București: Cardiochirurgie, Terapie intensivă nou-născuți, Cardiologie și Neurochirurgie.

Sursa foto: NN Romania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri