Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID (CNCAV), dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, în ianuarie, cel mai probabil, va debuta campania de imunizare pentru copiii din grupa de vârstă 5 - 11 ani, tot în această lună urmând să sosească prima tranşă de ser pediatric de la compania Pfizer.

„În ceea ce priveşte campania de vaccinare în pregătire pentru copiii cu grupa de vârstă 5 - 11 ani, aşa cum am spus în săptămâna precedentă, au fost deja optimizate platforma de programare şi Registrul electronic naţional electronic de vaccinare. Ele vor fi deschise în momentul în care vom anunţa debutul efectiv al campaniei de vaccinare. De asemenea, noi am elaborat instrucţiunile care reglementează modalitatea în care se va derula vaccinarea pentru această grupă de vârstă", a declarat şeful CNCAV.

Această campanie de imunizare se va derula în cabinete organizate în centrele de vaccinare, atât din unităţi sanitare, cât şi din afara acestora. Schema de vaccinare va consta tot din două doze, administrate intramuscular la o distanţă de 21 de zile, infromează Agerpres.

„Vorbim doar de centre de vaccinare care folosesc vaccinul de la compania Pfizer. De asemenea, se vor putea adresa pentru vaccinare şi în cabinetele de medicină de familie, unde se va solicita acest tip de vaccin. (...) Schema de vaccinare constă în două doze administrate la un interval de 21 de zile a câte 10 micrograme pe doză. (...) Doza se administrează intramuscular, la fel ca şi pentru copiii din grupa de vârstă de peste 12 ani. Conform calendarului de livrare preconizat, foarte probabil că vom recepţiona doze de vaccin pediatric de la compania Pfizer în luna ianuarie. Ca atare, cel mai probabil, în a doua parte a lunii ianuarie vom putea debuta campania de vaccinare adresată acestei grupe de vârstă", a precizat preşedintele CNCAV.

Potrivit acestuia, rata de acoperire vaccinală pentru grupa de vârstă 5 - 11 ani „care pare cât se poate de realistă" s-ar ridica la aproximativ 20%, ceea ce înseamnă circa 240.000 de copii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri