Tedros Adhanom Ghebreyesus spune că Omicron infectează persoanele care au fost vaccinate și ar putea să-și dubleze infecțiile la fiecare o zi și jumătate până la trei zile.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avertizat că întâlnirile de sărbători ar duce în multe locuri la „cazuri în creștere, sisteme de sănătate copleșite și mai multe decese” și a îndemnat oamenii să amâne adunările, scrie The Guardian.

„Un eveniment pierdut e de preferat în locul unei vieți pierdute” a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general al Organizației Mondiale a Sănătății.

Tedros a spus că varianta Omicron se răspândește mai rapid decât varianta Delta și provoacă infecții la persoanele deja vaccinate sau care s-au vindecat de boala Covid-19.

„Există acum dovezi consistente că Omicron se răspândește semnificativ mai rapid decât varianta Delta”, a spus Tedros în briefing.

Totodată, omul de știință șef al OMS, Soumya Swaminathan, a adăugat că ar fi „neînțelept” să se concluzioneze, din dovezile timpurii, că Omicron este o variantă mai ușoară decât cele anterioare. Odată cu creșterea cifrelor, toate sistemele de sănătate vor fi supuse tensiunii, a declarat Soumya Swaminathan la Geneva. jurnaliştii.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri