Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a decis ca în baza unui ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe să fie permisă în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19.

Prin HCNSU nr.3/2022 s-a aprobat abilitarea Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul permiterii desfăşurării cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ preuniversitar/conexe în funcţie de rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor COVID-19.

Dacă paturile COVID din spitale sunt ocupate mai mult de 75%, școlile din județul respectiv trec în sistem online.

Cursurile cu prezență fizică vor fi suspendate pentru o perioadă de 10 zile în momentul apariției a trei cazuri confirmate de COVID într-o clasă.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 13 ianuarie Hotărârea nr. 3 pentru

  • abilitarea Ministerului Educației și Ministerului Sănătății pentru modificarea Ordinului comun nr. 5.338/2.015/01.10.2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 în sensul permiterii desfășurării cursurilor cu prezență fizică în unitățile de învățământ preuniversitar/conexe, în funcție de rata de ocupare la nivel județean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienților COVID-19;
  • scoaterea de la rezervele de stat a unsprezece construcții ușoare din elemente modulate, în vederea organizării unor puncte de triaj observațional/epidemiologic la unitățile spitalicești din județele Arad, Hunedoara, Teleorman și Timiș.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri