Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că medicii de familie ar putea să fie implicaţi în promovarea beneficiilor şi importanţei imunizării împotriva SARS-CoV-2.

El a precizat că se derulează un proiect cu Centrul European pentru Controlul Bolilor, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Ministerul Sănătăţii pentru organizarea pe 27 ianuarie a unui training pentru promovarea beneficiilor vaccinării împotriva SARS-CoV-2 destinat personalului din Direcţiile de sănătate publică, la care pot participa şi medicii de familie, scrie Agepres.

"Practic, va fi un training aplicat tocmai pentru că ne dorim ca, în momentul acesta, informarea şi comunicarea să fie descentralizată la nivelul fiecărei comunităţi şi, prin intermediul celor care au şi credibilitate şi ştiu ce au de făcut, să putem promova în continuare beneficiile vaccinării", a explicat şeful CNCAV, într-o conferinţă de presă.

Întrebat care ar putea fi numărul de spitalizări într-o zi în care se înregistrează 40.000 de noi infecţii cu noul coronavirus, Valeriu Gheorghiţă a estimat că 1.200 de persoane ar putea să aibă o astfel de indicaţie, dar impactul ar putea fi mai mare.

"40.000 de cazuri pe zi generează 1.200, în medie, de cazuri moderat-severe care au indicaţie de spitalizare. Cam în asta se traduce rata de spitalizare de 2,5 - 3% cât o observăm în acest moment. Însă, pe măsură ce epidemia evoluează, creşte numărul de cazuri şi vom avea un număr mare de cazuri inclusiv în comunităţile rurale unde sunt vârstnici nevaccinaţi. S-ar putea ca, de fapt, impactul să fie mult mai mare", a menţionat preşedintele CNCAV, care a adăugat că totul depinde foarte mult de tipul populaţiei expusă la virus.

"Trebuie să protejăm populaţia vulnerabilă", a evidenţiat Valeriu Gheorghiţă.

Sursa foto: Facebook / Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri