Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut o serie de precizări referitoare la schimbările pe care ridicarea stării de alertă le aduce.

Începând cu 9 martie, România renunță la starea de alertă impusă din cauza pandemiei de COVID-19, astfel că se va renunța la restricții.

Concret, românii NU vor mai trebui să:

  • poarte mască de protecție, indiferent că sunt în interior sau în exterior (rămâne la nivel de recomandare purtatul măștii în interior),
  • prezinte certificatul digital, indiferent că vor să intre într-o instituție publică sau într-un spațiu privat precum magazinele comerciale,
  • prezinte PLF-ul la intrarea în țară și nici certificatul digital.

De asemenea, se elimină limitele orare impuse pentru comercianți, iar unitățile vor putea funcționa la capacitate maximă. Practic, restaurantele nu se vor mai închide la 22:00, iar evenimentele, precum nunți, botezuri, mese festive sau conferințe, vor fi reluate fără restricții.

În ciuda ridicării stării de alertă, Rafila îndeamnă în continuare la prevenție și la purtarea măștii în spațiile aglomerate. El îndeamnă românii să respecte izolarea chiar dacă nu vor mai fi verificați de autorități și spune că urmează să fie clarificată legislația privind carantinarea, fiind un proces aflat într-o continuă evaluare.

”Izolarea unei persoane simptomatice este normală, aceeași recomandare o avem și pentru alte tipuri de afecțiuni. Izolarea nu va fi dublată de control, va dispărea controlul (...) Procesul de evaluare a legislației continuă, așteptăm o decizie privind carantinarea. În momentul în care cineva este depistat pozitiv primește concediu medical. Să respecți condiția izolării e un element de bun-simț”, adaugă Rafila.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri