Indiferent de stilul de viață pe care îl ai, chiar și unul sănătos, efectuarea regulată a anumitor analize și investigații medicale este recomandată, deoarece anumiți factori de risc, cum ar fi genul și vârsta, nu pot fi evitați sau controlați.

Pentru a veni în ajutorul persoanelor cu astfel de nevoi, sistemele private de sănătate au creat abonamente medicale menite să ofere servicii și informații la un preț mult mai redus.

Ce este un abonament medical?

În general, abonamentul medical se referă la anumite servicii oferite în rețeaua de clinici, centre și spitale private participante, la un preț mult mai redus, împreună cu acces la informații în orice moment al zilei.

De obicei, abonamentele medicale oferite se împart în două:

  • Abonamente medicale pentru companii și firme - prin care sunt obținute servicii medicale de prevenție și diagnostic care pot acoperi nevoile angajaților.
  • Abonamente medicale pentru persoane fizice - prin care se oferă acces la orice clinică sau centru participant din țară, analize anuale gratuite, reduceri la anumite investigații și multe altele.

5 beneficii ale unui abonament medical

Pentru a oferi beneficiile abonamentului medical unui număr cât mai mare de persoane, majoritatea firmelor din domeniul sănătății private au creat mai multe abonamente împărțite pe niveluri, fiecare oferind anumite servicii și beneficii în funcție de preț.

Cu toate acestea, beneficiile generale ale unui abonament medical includ:

  • Acces non-stop la servicii medicale
  • Persoanele abonate au, de cele mai multe ori, acces la servicii medicale la orice oră a zilei fie prin telefon, fie prin conversație video sau printr-o platformă de telemedicină.
  • Chiar dacă astfel de servicii nu țin locul unui consult medical specializat, mai ales în cazul unor afecțiuni sau simptome severe, acestea pot oferi însă informații generale și pot recomanda eventuale investigații, analize sau pași de urmat, în funcție de caz.

Prețuri reduse la analize și investigații regulate

Având în vedere că analizele de sânge reprezintă, de obicei, prima investigație cerută de orice medic, prețul redus sau chiar analizele gratuite pot reprezenta un beneficiu foarte apreciat din punct de vedere financiar.

Mai mult decât atât, prin abonamentul medical poți beneficia de aceste reduceri sau servicii gratuite în orice punct de recoltare sau centru de analize din rețeaua companiei medicale.

Monitorizare permanentă a stării de sănătate

Deoarece majoritatea investigațiilor și analizelor se vor efectua în cadrul companiei medicale specifice, istoricul acestora și rezultatele lor vor alcătui un dosar medical personal prin care specialiștii îți pot monitoriza starea de sănătate și îți pot cere analize regulate pentru a verifica evoluția sau involuția unor afecțiuni sau simptome.

Acces nelimitat și permanent la dosarul medical electronic

Tot în baza păstrării informațiilor medicale într-un dosar personal, tu, ca abonat, poți accesa oricând informațiile pe care le dorești oriunde în țară pentru a le arăta altui cadru medical sau pentru a-ți aminti de analizele efectuate în trecut.

Discount-uri semnificative la servicii de imagistică sau consultații generale

Pe lângă analizele de laborator, care pot fi efectuate în orice punct de recoltare din țară, poți beneficia și de un discount pentru investigațiile realizate în spitalele sau centrele companiei medicale.

Alături de celelalte beneficii, cum ar fi accesul la dosarul medical personal și la istoricul analizelor, se poate crea un ecosistem prin care medicul sau orice alt cadru specializat este informat cât mai rapid și mai ușor despre sănătatea și cazul tău, fără ca tu să mai fii nevoit să obții documentele necesare din diferite surse externe.

Te numeri printre românii care doresc să fie informați cât mai regulat despre sănătatea lor și care au o abordare proactivă în ceea ce privește depistarea precoce a anumitor afecțiuni? Atunci un abonament medical ți-ar putea fi de folos, atât din punct de vedere financiar, cât și pentru că îți oferă acces non-stop la servicii de înaltă calitate.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri