Campania de distribuire a iodurii de potasiu se amână, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății precizând că ministerul face tot posibilul ca pastilele să ajungă la români în a doua parte a lunii aprilie.

Unul dintre motivele amânării distribuirii pastilelor de iod este faptul că nu este finalizată campania de informare, care trebuie să precede activitatea de împărțire a substanțelor.

Cel de-al doilea motiv este și refuzul unor medici de familie de a se implica în această campanie.

”Nu putem face distribuția fără o campanie de informare în prealabil, o campanie care să explice modul de administrare sau utilizare a pastilelor. Așa cum am mai spus, acestea pot fi luate doar în momentul în care apare vreun incident nefericit. Nu facem distribuția fără să ne convingem că toată lumea știe despre ce este vorba”, a comentat Rafila.

Acesta a explicat și că a înțeles poziția medicilor de familie, care au descris distribuirea iodului către pacienții din liste drept „o acțiune pur birocratică”, însă Rafila a făcut apel la responsabilitatea cadrelor medicale.

”Nu am avut nicio dispută cu medicii de familie. Ei consideră o chestiune birocratică această distribuire, însă consider că avem o responsabilibitate față de pacienții români”, a adăugat Rafila.

Totodată, acesta a precizat că ministerul lucrează la structurarea campaniei de informare, care conține o componentă vizuală, urmată de un flyer informativ care va însoți distribuția pastilelor.

”Vom discuta și cu colegii de la CNAS și vom găsi cadrul legal potrivit acestei campanii. Important este să nu ne panicăm, deoarece abordăm această atitudine de cele mai multe”, a mai spus ministrul Sănătății.

Campania de informare publica, distribuția și dezvoltarea deprinderilor preventive în rândul populației sunt în responsabilitatea Ministerului Sănătății. În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate vor stabili procedura legală pentru distribuirea pastilelor de iodură de potasiu pentru populația cu vârsta între 0 și 40 de ani. Distribuirea comprimatelor va începe în a doua jumătate a lunii aprilie.

Sursa foto: Alexandru Rafila/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri