Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia publicului, începând de miercuri, un call-center unde specialiştii vor răspunde întrebărilor legate de pastilele de iodură de potasiu utilizate în cazul unui incident nuclear care ar genera creşterea nivelului de radiaţii.

Potrivit unui comunicat, call-center-ul poate fi accesat la numărul de telefon 021/317.40.06 de luni până joi între orele 8,30-16,30 şi vineri între 8,30-14,30, informează Agerpres.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii a elaborat Ghidul de Informare Generală, cu informaţii despre condiţiile de administrare a iodururii de potasiu de 65 mg, dozele recomandate, cum şi când se instituie tratamentul. Ghidul este postat pe pagina www.ms.ro.

Ministerul Sănătăţii anunţă că a demarat campania de informare cu privire la administrarea comprimatelor de iodură de potasiu. Aceste comprimate se administrează numai în cazul expunerii la iod radioactiv, ca urmare a unui incident nuclear, în primele şase ore după anunţul autorităţilor, în doză unică.

Sursa foto: Facebook Antibiotice Iasi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri