Împreună cu susținerea Ministerului Sănătății și a Societății Naționale de Medicina Familiei (SNMF), campania educațională Atlas Gripal: Totul despre gripă și Vaccinare Antigripală continuă și în sezonul 2022-2023. Rolul platformei www.atlasgripal.ro este, încă de la lansarea acesteia, acela de a informa populația și părinții despre importanța prevenției prin imunizarea antigripală în rândul copiilor și adolescenților, despre complicațiile bolii asupra organismului, precum
și despre opțiunile de vaccin disponibile pe piața din România.

„În sezonul 2022-2023, imunizarea antigripală rămâne, extrem de importantă și eficientă pentru a reduce riscul unei duble infectări (cu virus gripal și SARS CoV-2). De asemenea, în acest mod putem preveni posibile complicații determinate de virusul gripal în rândul copiilor, dar și al grupurilor de persoane vulnerabile, precum gravidele sau persoanele peste 65 de ani. Vaccinarea antigripală a copiilor și adolescenților este cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă, mai ales că sezonul gripal începe în luna octombrie și poate dura până în luna mai”, a declarat Dr. Dina Mergeani, Medic Primar Medicină de Familie, Președintele SNMF.

„Recomandarea noastră este să începem vaccinarea cât mai devreme pentru copiii care trebuie să primească două doze, copii care sunt vaccinați gripal pentru prima dată pentru ca la sfârșitul lunii octombrie să putem finaliza schema de vaccinare. Este de dorit să administrăm acest vaccin începând cu a doua jumătate a lunii octombrie pentru gravide, persoane cu boli cronice și vârstnici astfel încât să avem o protecție asigurată pe întreaga perioadă în care poate să circule virusul în țara noastră”, a declarat Dr. Gindrovel Dumitra, Medic Primar Medicină de Familie, Coordonator al Grupului de Vaccinologie
din cadrul SNMF.

Vezi și: Vaccinul antigripal este de acum disponibil în farmaciile din România (wall-street.ro)

Evoluția infecțiilor respiratorii acute, a gripei și a infecțiilor respiratorii acute severe în sezonul 2021- 2022, potrivit statisticilor publicate de INSP: în primele trei luni ale anului 2022, până la data de 13 martie 2022, au fost vaccinate antigripal, 1.469.523 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, iar la nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 509.488 o creștere de aproximativ 35%, comparativ cu numărul de cazuri înregistrat în aceeași perioadă a sezonului precedent, 377.879. În contextul prelungit al pandemiei COVID-19, vaccinarea antigripală rămâne cea mai eficientă metodă de prevenție recomandată de medici, reducând riscul coinfecției cu ambele virusuri.

Odată cu migrația sezonului gripal din Emisfera Sudică, a decalării sezonalității acestuia pe fondul renunțării la măsurile de prevenție COVID-19, precum și a reînceperii anului școlar, obiectivele campaniei de informare asupra vaccinării antigripale rămân prevenția și reducerea severității bolii gripale, precum și posibilitatea reducerii vizitelor în ambulatoriu, a spitalizărilor și a internărilor la unitățile de terapie intensivă, reducând astfel presiunea asupra sistemului de sănătate din România, care rămâne în continuare, conform datelor, una dintre țările membre UE cu cele mai scăzute rate de vaccinare.

Anul acesta, pe platforma www.atlasgripal.ro a fost adăugat un nou conținut interactiv, reprezentat de animații, care explică pe întelesul tuturor, informații despre prevenirea gripei, precum și despre importanța imunizării prin vaccinarea antigripală. Platforma rămâne în continuare unul dintre cele mai relevante instrumente în procesul de informare, un spațiu digital ce oferă acces la informații sigure și esențiale în legătură cu gripa și prevenția acesteia.

AstraZeneca este o companie biofarmaceutică centrată pe inovație, orientată către cercetarea, dezvoltarea și comercializarea unor medicamente în tratamentul bolilor cardiovasculare, metabolice, respiratorii, inflamatorii, autoimune, cancer, infecții și afecțiuni ale sistemului nervos central. AstraZeneca operează în peste 100 de țări, iar medicamentele ei sunt utilizate de milioane de pacienți în întreaga lume.

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) este cea mai mare şi mai puternică societate profesională a medicilor de familie din România. Obiectivul SNMF este de a contribui la asigurarea continuităţii şi coerenţei politicii de asistenţă medicală primară/de familie în România. SNMF are drept scop crearea şi dezvoltarea cadrului organizatoric necesar pentru promovarea intereselor cu caracter profesional, ştiinţific, legislativ, juridic şi promovarea intereselor
economice, pentru dezvoltarea unor raporturi instituţionalizate cu autorităţile publice, cu alte organizaţii similare din ţară şi străinătate, cu societatea civilă, pentru realizarea de activităţi şi iniţiative care promovează dezvoltarea şi afirmarea specialităţii de medicina familiei.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri