Zimmer Biomet Holdings, lider mondial în tehnologie medicală, deschide o sucursală ȋn România și investește peste 3,5 mil. euro, ȋn țara noastră, ȋn 2023. Investiția va merge către cheltuieli logistice (birou nou, depozit etc.), construirea unei echipe locale de cel puțin 25 de persoane și asigurarea stocului de echipamente.

Compania Zimmer Biomet, ȋnființată ȋn 1927, ȋn Indiana, SUA, are birouri ȋn 31 de țări și desfășoară operațiuni ȋn peste 100. La nivel global, are 17.000 de angajați, iar ȋn Europa, 5.000. În 2021, compania a avut venituri de 7,8 mld. dolari.

,,Este o perioadă istorică în domeniul sănătății, iar industria din România caută modalități de a oferi servicii noi pacienților, care au așteptări din ce în ce mai mari în ceea ce privește sănătatea și mobilitatea lor continuă”, a declarat Wilfred VanZuilen, președintele Zimmer Biomet pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Din 2023, pacienții români vor avea acces la cele mai noi și moderne produse Zimmer Biomet, la o gamă mai largă de soluții pentru medicină sportivă, reconstrucția articulațiilor și a extremităților, dar și la tehnologiile digitale și robotice ale companiei. Gama ZBEdge™ combină tehnologii digitale integrate, implanturi, robotică și servicii de monitorizare, oferind o platformă medicală unică în ortopedie.

Institutul Zimmer Biomet, care oferă studii pentru profesioniștii în ortopedie, își extinde, de asemenea, oferta de educație medicală în țara noastră, începând de anul viitor.

,,România este una dintre cele mai mari piețe din Europa Centrală și de Est și o bază importantă de clienți pentru Zimmer Biomet. Suntem mândri să colaborăm cu chirurgi, spitale, clinici și universități pentru a îmbunătăți experiențele și rezultatele pacienților din România și pentru a spori eficiența operațiunilor lor”, a completat Wilfred VanZuilen.

Pentru primul an pe piața românească, compania are ȋn plan angajarea a minim 25 de persoane. Sediul local al Zimmer Biomet va fi deschis ȋn ianuarie 2023, ȋn București, la Sema Park.

Sursa foto: Shutterstock/Casimiro PT

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alina Anghel
Alina a absolvit Facultatea de Jurnalism în Republica Moldova, la Chișinău. Ca jurnalist a lucrat anterior pentru libertv.md, iar acum scrie pentru Wall-Street.ro, unde acoperă domenii precum turism, sănătate și HoReCa.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri