STADA România, subsidiara din România a grupului STADA Arzneimittel AG, demarează lucrările de construcție a primei fabrici de medicamente construită de o companie internațională în ultimii 30 de ani în România. Această facilitate este amplasată în Parcul Industrial Arieș din Turda, județul Cluj.

"STADA dezvoltă la Turda prima fabrică de medicamente construită de la zero în România de către o companie internațională, punând o piatră de temelie în transformarea României într-un jucător important în sectorul farmaceutic european", a declarat Mihai Fugarevici, director general STADA România.

Așa cum Wall Street a semnalat anterior, investiția în noua facilitate va fi de aproximativ 50 de milioane de euro.

Reprezentanții companiei au arătat, alături de oficialii locali, că investiția va genera 400 de noi locuri de muncă, în vreme ce producția noii fabricii va fi suficient de însemnată încât, pe viitor, 1 din 4 europeni să aibă medicamente produse în fabrica de la Turda.

"Guvernul României susține în egală măsură atât investițiile străine cât și pe cele autohtone, în domenii cheie, care poziționează România ca jucător important pe harta Europei, a arătat și Ciprian Hojda, Consilier de stat în Guvernul României, Cancelaria Prim-Ministrului.

De asmenea, prezent la evenimentul de lansare a construcției fabricii, profesorul Adrian Streinu Cercel a explicat faptul că în acest fel se asigură un transfer de know-how cu dublu sens între specialiștii laboratoarelor de cercetare din străinătate și cei români, crescând astfel gradul de specializare al tuturor.

Totodată, a mai arătat acesta, se scurtează accesul pacienților români la tratamente accesibile și de înaltă calitate.

Sursa foto: Wall-street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri