Biofarm (BIO), unul dintre cei mai importanți producători de medicamente din România, anunță creșterea producției la medicamentele pe bază de paracetamol destinate tratarii febrei și durerii la copii pentru a asigura cererea crescută din piață.

”Ne aflăm în plin sezon de viroze respiratorii la copii, iar medicamentele pe bază de paracetamol se găsesc foarte greu sau lipsesc din farmacii. În aceste condiții am decis să majorăm semnificativ producția Bioflu Baby, un medicament sub forma de sirop pe bază de paracetamol destinat tratării febrei și durerii la copii”, a declarat Cătălin Vicol, director general Biofarm.

În primele zece luni ale anului 2022, Biofarm a ocupat locul 3 pe segmentul Consumer Healthcare (CHC), în ceea ce privește numărul de unități vândute. Aria terapeutică de Răceală & Gripă a înregistrat cea mai mare creștere în categoria Consumer Healthcare (CHC), iar produse precum Bioflu, Carmol, Bixtonim Xylo sau Septosol au înregistrat creșteri de două cifre.

În prezent, Biofarm are două fabrici de medicamente în București și o unitate de testare și dezvoltare de produse, iar portofoliul său de peste 200 de produse acoperă cele mai importante arii terapeutice din divizia Consumer Healthcare (digestiv & metabolic, respirator & ORL, cardiovascular & circulator, sistem nervos).

Cu peste 20 de branduri reprezentative, Biofarm este lider de piața din punct de vedere al volumelor în categoriile de referință a nouă dintre brandurile sale: Colebil, Triferment, Carbocit, Sennalax, Bixtonim, Carmol, Biofen, Nervocalmin și Cavit.

Sursa foto: Biofarm

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri