Biofarm a raportat, în 2022, un profit net de 70,9 milioane lei, în creştere cu 18% faţă de anul anterior, precum şi o cifră de afaceri mai mare cu 16%, conform datelor financiare publicate.

La nivelul anului trecut, din rezultatele preliminare (neauditate) reiese o cifră de afaceri de 277 milioane lei, în creştere cu 16% faţă de 2021, şi un profit net de 70,9 milioane lei (+18%, de la an la an).

În acelaşi timp, Biofarm a înregistrat EBITDA de 92 milioane lei, cu 12% mai mult, comparativ cu anul 2021.

Lider de piaţă în mai multe arii terapeutice, Biofarm a intrat recent în setul preferinţelor consumatorilor din categoria de management al durerii. Biofen Extra, medicament lansat în 2021, este lider în segmentul de combinaţii paracetamol & ibuprofen, iar împreună cu noile formule sub formă de capsule moi - Biofen 200 mg şi Biofen Forte 400 mg - consolidează poziţia Biofarm în topul companiilor farmaceutice din categoria Consumer Healthcare.

Biofarm este unul dintre primii producători români de medicamente şi suplimente alimentare şi, în prezent, are un portofoliu competitiv de produse care acoperă 65 de arii terapeutice.

Compania deţine una dintre cele mai moderne fabrici de medicamente din România cu o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi şi patru fluxuri de producţie - comprimate/comprimate filmate/drajeuri, capsule moi, soluţii şi siropuri.

Producătorul de medicamente este listat pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul BIO.

Participă la evenimentul Future Healthcare 2023, organizat de wall-street.ro, care va avea loc pe data de 09 martie, pentru a afla mai multe informații și noutăți din sistemul medical românesc.

Sursa foto: Biofarm

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri