Mai mult de jumătate din populația lumii va fi clasificată ca fiind obeză sau supraponderală până în 2035, dacă nu se ia măsuri, avertizează Federația Mondială a Obezității.

Raportul instituției arată că vor fi afectate peste patru miliarde de oameni, cu rate mari de creștere în rândul copiilor. În țările cu venituri mici sau medii din Africa și Asia sunt așteptate cele mai mari creșteri ale ratei obezității în rândul populației, scrie BBC.

Costul obezității va depăși 4 miliarde de dolari anual până în 2035. Profesorul Louise Baur, președintele Federației Mondiale a Obezității a spus despre concluziile raportului că acestea sunt un avertisment pentru țările, cu scopul de a le încuraja să ia măsuri acum pentru a evita consecințele care s-ar produce în viitor.

Raportul evidențiază, în special, creșterea ratelor de obezitate în rândul copiilor și adolescenților, cifre care s-au dublat din 2020 și până în prezent.

Prof. Baur a spus că tendința a fost „deosebit de îngrijorătoare”, adăugând că „guvernele și factorii de decizie din întreaga lume trebuie să facă tot ce pot pentru a evita trecerea costurilor de sănătate, în rândul tinerelor generații”, evaluând „sistemele și factorii care stau la baza problemei.

Efectele prevalenței obezității asupra țărilor cu venituri mai mici sunt, de asemenea, evidențiate în raport. Nouă din cele 10 țări cu cele mai mari creșteri preconizate ale obezității la nivel global sunt state cu venituri mici sau mai mici din Africa și Asia.

Țările cu venituri mai mici sunt „adesea cele mai puțin capabile să răspundă la obezitate și la consecințele acesteia”. Raportul subliniază că recunoașterea sa asupra impactului economic al obezității „nu este în niciun fel o reflectare de vină asupra persoanelor care trăiesc cu obezitate”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri