Telemedicina este un serviciu de asistență medicală la distanță, care a luat amploare în timpul pandemiei Covid-19 . În România, există mai multe platforme de telemedicină care permit accesul la consultații medicale online, indiferent de distanța dintre medic și pacient.

Una dintre cele mai avansate aplicații de telemedicină din România, Ringdoc, a fost creată de către Ascend NetSolutions, o companie de software care are în portofoliu alte aplicații de succes precum Star Taxi, Oliviera și Bringo.

Lansată în 2021, aplicația de telemedicină Ringdoc respectă toate Normele de aplicare ale Telemedicinii și GDPR, care stabilesc condițiile pe care trebuie să le îndeplinească orice platformă online de consultații medicale.

Aplicația pune la dispoziția pacienților, până în acest moment, 24 de specializări medicale, având peste 250 de medici colaboratori care oferă consultații. Platforma Ringdoc este foarte apreciată de către românii din diaspora, care au dificultăți în a găsi un medic român disponibil, precum și de către cei din orașele mari, cu trafic aglomerat. Prin intermediul aplicației Ringdoc, imediat după ce video consultul a avut loc, pacienții primesc raport medical, scheme de tratament, precum și rețete medicale. De asemenea, au posibilitatea de a își crea profile asociate aceluiași cont pentru alte persoane aflate în îngrijire, precum copii și părinți.

Statistic, cele mai accesate specialități medicale din aplicația Ringdoc sunt: pediatria, dermatologia, urologia, gastroenterologia, medicina de familie și medicina internă.
Pediatria a devenit rapid una dintre cele mai accesate specialități medicale. Motivul este, așa cum au arătat toate mesajele de feedback de la utilizatorii aplicației, că părinții care au copii cu diverse simptome și au nevoie de îndrumare medicală au înțeles imediat avantajul de a intra în contact cu un medic în câteva minute prin apel video, de a primi rețetă online și de a avea un dosar electronic cu tot istoricul medical al copilului în aplicația Ringdoc.

Pe lângă consultațiile medicale clasice unde Ringdoc adresează si acoperă majoritatea afecțiunilor, o componentă importanta este deținută de consilierea psihologică și psihiatrică.

principal al aplicației de telemedicină Ringdoc care operează independent față de o clinică clasică este ca oricine are nevoie de o consultație medicală poate intra rapid, în aceeași zi sau în câteva minute într-o consultație medicală online. Totul din confortul propriei case, fără deplasări prin trafic, fără așteptat pe holuri, fără riscul de a contacta alte boli în zona de așteptare.

Sursa foto: ringdoc.ro/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri