Oana Gabriela Sivache, Directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a susţinut o declaraţie de presă la sediul instituției. Declarațiile vin în contextul în care Cristian Plută, director adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti din cadrul Primăriei Capitalei, ar fi acceptat 5% din valoarea unor contracte pentru a favoriza anumite firme să câştige licitaţii organizate de instituţie

Directorul general al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Oana Gabriela Sivache, a declarat că percheziţiile DNA la ASSMB nu aruncă "o pată neagră" asupra activităţii instituţiei, ci fac "lumină, curăţenie".

"Acesta este un moment important pentru noi, cei care ne dorim să muncim cinstit în această instituţie. Nu este o situaţie care să arunce o pată neagră asupra activităţii noastre, ci este un moment în care se face lumină, curăţenie. În calitatea mea de director general al ASSMB, am responsabilitatea şi onoarea de a fi în serviciul pacienţilor care au nevoie de ajutor, în toate cele 19 spitale administrate de Primăria Bucureşti", a arătat ea, luni, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la sediul ASSMB.

Totodată, a subliniat că liderii din sănătate trebuie să fie "modele de integritate" şi să pună pacientul în centrul deciziilor.

"Misiunea mea şi a colegilor mei este aceea de a oferi specialiştilor instrumentele necesare pentru a salva vieţi. Nu am venit la ASSMB să îmi fac fani. Sunt aici pentru oameni, nu să fur de la gura pacienţilor, şi aşa chinuiţi de boli. Suntem aici să dezvoltăm un mediu definit de profesionalism, integritate şi compasiune. Toţi cei care nu înţeleg această misiune, sfidând legislaţia şi, implicit, siguranţa pacienţilor, trebuie să răspundă pentru faptele lor", a menţionat ea.

Cristian Plută, director adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), din cadrul Primăriei Capitalei, este acuzat de DNA că ar fi primit 20.000 de euro mită de la managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, în schimbul intervenţiei la Primărie pentru numirea acestuia în funcţie, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Potrivit surselor, Cristian Plută, director general şi ulterior director adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, ar fi acceptat să primească suma de 20.000 euro în vederea sprijinirii lui George Mirel Cristescu pentru a ocupa funcţia de manager interimar la Spitalul Colentina din Bucureşti, prin formularea unei propuneri în acest sens către Primăria Municipiului Bucureşti.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri