Soseaua de centura a municipiului Arad in regim de autostrada, parte din coridorul IV Pan-european, a fost deschisa partial traficului, sambata, devenind functionale doua din cele patru benzi, in timp ce inchiderea santierului va avea loc in primavara anului viitor.
La deschiderea traficului pe centura ocolitoare a municipiului Arad in regim de autostrada au participat premierul Emil Boc, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, si numerosi parlamentari si lideri PDL, transmite Mediafax.

Premierul Emil Boc si primarul Aradului, Gheorghe Falca, au deschis simbolic traficul, la intersectia cu DN 7, dinspre Vama Nadlac, dand la o parte semnalizatoarele rutiere care blocau accesul auto.

Centura rutiera este functionala partial, respectiv doua din cele patru benzi au fost deschise traficului, o banda pe fiecare sens de mers.

Potrivit reprezentantilor Prefecturii Arad, pe cei 12 kilometri se va circula in regim de drum national pana in primavara anului viitor, cand la finalizarea intregului proiect vor fi deschise toate cele patru benzi.

Ministerul Transporturilor a emis autorizatia de construire a centurii in regim de autostrada in luna mai 2010, iar lucrarile urmau sa fie complet finalizate in acest an.

Soseaua este amplasata in Sud-Vestul orasului, are o lungime de 12 kilometri, iar lucrarile costa aproximativ 120 de milioane de euro, o mare parte din bani fiind cheltuiti cu un pod peste Mures si cu alte cateva podete.

Sursa foto: Ministerul Transporturilor


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri