Fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian, senator PNL, solicita, intr-o scrisoare deschisa adresata DIICOT, sa fie audiat in dosarul Romgaz, pentru clarificarea situatiei, solicitand insa ca in aceeasi cauza sa fie audiati si premierul Emil Boc si presedintele Traian Basescu, potrivit Mediafax.
Vosganian precizeaza ca scrisoarea sa este prilejuita de declansarea cercetarii penale pentru un mare numar de functionari din cadrul Romgaz SA si al Ministerului Economiei, pentru perioada 2005-2010, sub invinuirea de complot pentru subminarea economiei nationale.

"Chiar daca multe dintre numele evocate in rechizitoriu nu-mi sunt familiare, am colaborat cu o seama dintre functionarii respectivi, in perioada in care am functionat ca ministru al economiei, de aceea consider ca este de datoria mea sa fac tot ce-mi sta in putinta pentru a limpezi lucrurile. Ma doare faptul ca o companie de traditie si de prestigiu a energeticii romanesti, cum este Romgaz SA, apare acum in ochii opiniei publice doar ca un autocar intesat de complotisti si de sabotori, plimbati intre Medias si Bucuresti, pentru a li se aduce la cunostinta invinuri dintre cele mai grave", scrie fostul ministru, in scrisoarea deschisa postata pe blogul personal.

Gaze ieftine pentru Ioan Niculae

Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a anuntat saptamana aceasta ca 40 de functionari din cadrul Ministerului Economiei, Romgaz si Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), precum si reprezentanti ai unei societati comerciale din Capitala sunt cercetati penal pentru complot si subminarea economiei nationale.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, societatea comerciala este InterAgro, controlata de omul de afaceri Ioan Niculae.

Patru combinate chimice, detinute de InterAgro, au primit gaze din productia interna, la preturi mai mici, chiar daca inregistrau datorii la stat.

Ioan Niculae a declarat ca nu a comis nicio ilegalitate, ca datoriile catre Romgaz erau esalonate si ca alte 13-14 firme au primit aceleasi facilitati, potrivit Mediafax.

Conform DIICOT, activitatile infractionale ale celor 40 de persoane au produs un prejudiciu de 126 de milioane de dolari patrimoniului Romgaz si bugetului consolidat al statului, avand drept consecinta punerea in pericol a sistemului energetic national.

Sursa foto: www.vosganian.ro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri