"Suntem in negociere cu FMI, noi tot timpul am cuprins in scrisoarea cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana ca atunci cand vom avea o crestere economica si sustenabila luam in calcul si cresterea pensiilor si salariilor. O crestere modesta, tot timpul am discutat lucrul acesta", a precizat Ialomitianu dupa sedinta BPN al PDL.

El a spus ca nu poate sa dea date privind cresterea salariilor, deoarece sunt negocieri cu Fondul si a aratat ca reprezentantii FMI si CE au venit cu experti care analizeaza prognoza de crestere economica, de crestere a veniturilor, de atragere a fondurilor europene si investitiile din buget.
"Sunt multe analize facute de Fond, noi suntem in negocieri si, cat suntem in negocieri, nu putem sa dam o cifra", a precizat Ialomitianu intrebat in legatura cu marja de crestere a pensiilor si salariilor.

Premierul Emil Boc a fost mandatat, luni, de conducerea coalitiei, sa negocieze cu FMI cresterea pensiilor si salariilor, din luna aprilie, a anuntat prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde.

Citeste si:

"Astazi, membrii conducerii coalitiei l-au mandat in clar pe domnul prim-ministru sa negocieze cu FMI, delegatia FMI de la Bucuresti, marirea, din aprilie, a salariilor si pensiilor", a anuntat Frunzaverde, dupa sedinta de luni dimineata a coalitiei de guvernare.

El a facut acest anunt fara a exista vreo intrebare a ziaristilor pe aceasta tema. Dupa ce a facut aceasta declaratie, Frunzaverde a fost intrebat daca exista bani pentru aceste mariri si de unde vor fi luati.