Ialomitianu: Negociem cu FMI cresterea pensiilor si salariilor

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, luni, ca Guvernul este in negocieri cu FMI privind cresterea pensiilor si salariilor, aratand ca acest lucru a fost cuprins tot timpul in scrisoarea de intentie cu Fondul.

"Suntem in negociere cu FMI, noi tot timpul am cuprins in scrisoarea cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana ca atunci cand vom avea o crestere economica si sustenabila luam in calcul si cresterea pensiilor si salariilor. O crestere modesta, tot timpul am discutat lucrul acesta", a precizat Ialomitianu dupa sedinta BPN al PDL.

El a spus ca nu poate sa dea date privind cresterea salariilor, deoarece sunt negocieri cu Fondul si a aratat ca reprezentantii FMI si CE au venit cu experti care analizeaza prognoza de crestere economica, de crestere a veniturilor, de atragere a fondurilor europene si investitiile din buget.
"Sunt multe analize facute de Fond, noi suntem in negocieri si, cat suntem in negocieri, nu putem sa dam o cifra", a precizat Ialomitianu intrebat in legatura cu marja de crestere a pensiilor si salariilor.

Premierul Emil Boc a fost mandatat, luni, de conducerea coalitiei, sa negocieze cu FMI cresterea pensiilor si salariilor, din luna aprilie, a anuntat prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde.

"Astazi, membrii conducerii coalitiei l-au mandat in clar pe domnul prim-ministru sa negocieze cu FMI, delegatia FMI de la Bucuresti, marirea, din aprilie, a salariilor si pensiilor", a anuntat Frunzaverde, dupa sedinta de luni dimineata a coalitiei de guvernare.

El a facut acest anunt fara a exista vreo intrebare a ziaristilor pe aceasta tema. Dupa ce a facut aceasta declaratie, Frunzaverde a fost intrebat daca exista bani pentru aceste mariri si de unde vor fi luati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri