Ce intalniri mai au programate reprezentantii FMI? Afla cand va fi intalnirea Boc-Franks

Liderii si ministrii UDMR se vor intalni, miercuri, la Guvern cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), urmand ca oficialii Fondului sa aiba joi o intrevedere si cu premierul Emil Boc, au declarat agentiei Mediafax surse oficiale

O misiune a FMI condusa de Franks se afla la Bucuresti, incepand de miercuri si pana pe 6 februarie, pentru a patra evaluare a acordului cu Romania.

Seful Guvernului a fost mandatat, luni, de conducerea coalitiei, sa negocieze cu FMI cresterea pensiilor si salariilor, din luna aprilie, a anuntat prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde.

Un anunt similar a fost insa prezentat si in luna noiembrie 2011, cand liderii coalitiei de guvernare au convenit ca salariile bugetarilor si pensiile ar putea fi majorate in primul semestru al anului 2012, dupa vizita din aprilie a FMI, daca nu vor exista "derapaje mari" in Europa si in Romania in privinta cresterii economice.

Premierul a declarat insa ca Guvernul va lua in calcul o usoara recuperare salariala in sectorul public si indexare a pensiilor, dar numai conditionat de stabilitate si crestere economica, fara sa se angajeze in masuri populiste care pot destabiliza tara.

Romania a prelungit acordul cu FMI din 2009-2011 printr-un acord de tip preventiv in valoare de circa 3,5 miliarde de euro.

Acordul cu FMI este insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala, bani care nu au mai fost virati in acordul anterior. BM a aprobat in decembrie acordarea transei de 400 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri