Utilizand www.scoalaaltfel.edu.ro, elevii, parintii si cadrele didactice pot fi la curent atat cu cu ofertele educationale ale ONG-urilor care activeaza in judetul lor, cat si cu cele ale CNE, in asa fel incat sa aiba posibilitatea de a alege o gama cat mai variata de activitati non-formale pentru saptamana „Scoala altfel”.

Initiativa vine ca urmare a intalnirii dintre secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Oana Badea, cu organizatiile non-guvernamentale care activeaza in domeniul educatiei non-formale si cu Biroul executiv al Consiliului National al Elevilor, din data de 3 februarie 2012.

In cadrul discutiilor, reprezentantii organizatiilor au salutat includerea, in calendarul structurii anului scolar 2011-2012, a unei saptamani de educatie non-formala. Atat membrii Consiliului National al Elevilor, cat si reprezentantii ONG-urilor si-au manifestat interesul pentru existenta unei cat mai variate oferte pentru unitatile de invatamant, care sa aduca in programul acestora elementul de educatie non-formala.

Platforma reuneste, pana in acest moment, ofertele a peste 100 de organizatii non-guvernamentale din toata tara. De asemenea, aici se regasesc propunerile de proiecte ale membrilor Consiliului National al Elevilor.

Citeste si:

ONG-urile care doresc, se pot inscrie in continuare, pana la data de 24 februarie 2012, ora 10.00.

Sursa foto: freedigitalphotos.net