Ancheta DIICOT in 5 judete: Evaziune fiscala de 20 MILIOANE euro [Video]

Treizeci de perchezitii au avut loc, duminica dimineata, in judetele Mehedinti, Cluj, Hunedoara, Timis si Arges, fiind vizat un grup infractional organizat, format din 34 de persoane, specializat in evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul cauzat prin aceste activitati fiind de 20.000.000 de euro. Omul de afaceri Catalin Spataru, supranumit "regele asfaltului din Arges", este cautat de anchetatori, potrivit unor surse judiciare, informeaza Mediafax.

Sursele citate au precizat ca omul de afaceri Catalin Spataru ar fi parasit deja Romania.

Spataru este vizat in dosarul in care, duminica dimineata, au fost facute 30 de perchezitii la locuinte din Strehaia, din judetul Hunedoara, din municipiile Cluj si Timisoara, precum si din judetul Arges. Catalin Spataru este finul sefului IPJ Valcea, Ion Stoica, fost secretar general al MAI si fost sef al IPJ Arges, potrivit surselor citate.

Anchetatorii urmeaza sa audieze 34 de persoane vizate in acest caz, suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani. La sediul DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinti au fost aduse deja pentru audieri 25 de persoane, in urma perchezitiilor din Strehaia.

In urma perchezitiilor la domiciliile acestora din Strehaia au fost ridicate trei seifuri, mai multe arme, precum si cinci masini de lux, printre care un Lexus si un BMW X5.

Surse judiciare au declarat ca in ancheta este vizat si Petrica Toma, din Hunedoara, fost comisar sef la Garda Financiara, proprietarul Hotelului Roman din Herculane, acesta urmand sa fie audiat de procurori la DIICOT Mehedinti. La locuinta acestuia anchetatorii au gasit aproximativ 600.000 de lei.

Seful SCCO Mehedinti, subcomisar Petri Althamer, a confirmat ca Petrica Toma a fost ridicat de anchetatori de la domiciliul sau din Hunedoara si urmeaza sa fie adus la audieri la sediul DIICOT Mehedinti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri